Kaos i regeringen

kaplanEDITJag har tidigare skrivit om Miljöpartiet som även dem själva börjat inse att deras politik inte är förankrad med verkligheten. Få har väl heller undgått deras totala haveri den senaste tiden.

Det började med att Expressen publicerade en bild på dåvarande bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) på middag tillsammans med ordförande för högerextrema organisationen “Grå vargarna” Ilhan Senturk. Kaplan skrev senare i ett pressmeddelande att han inte kunde kontrollera alla deltagare och gäster vid evenemang. Dagen efter säger Åsa Romson att hon förstått det som att de inte ens såg varandra, medan Ilhan Senturk säger att han och Kaplan har känt varandra redan innan Kaplan blev minister. Således bör Kaplan givetvis ha varit fullt medveten om att det var företrädare för en högerextrem organisation på plats.

Svenska Dagbladet uppmärksammar sedan ett videoklipp från 2009 där Kaplan jämför Israels agerande mot palestinier med hur Nazityskland behandlade judar. Detta spär på krisen och leder i sin tur till att Kaplan avgår som minister, dock utan att be om ursäkt.

Som att detta inte vore nog kallar sedan Åsa Romson terrordåden den 11 september för “olyckorna”. Yasri Kahn som kandiderar till Miljöpartiets partistyrelse vägrar att ta i hand med en kvinnlig reporter, och partiets presskontakt Magnus Johansson uppdagas ha försökt få SVT att inte sända kritik mot Kaplan. I den efterföljande stormen avsäger sig Kahn sina politiska uppdrag och Johansson stängs av från sitt jobb.

Gustav Fridolin då? Jodå, han sa att han inte förstått att kvinnor kunde uppleva det som kränkande att bli vägrad att bli tagna i hand. Detta för att senare be om ursäkt för sitt uttalande.

Den rödgröna soppan till regering är inte ens halvvägs igenom en ordinarie mandatperiod och detta är resultatet av bara ett par dagar under deras styre. Dagar som borde läggas på att Sverige fungerar och att fler får jobb.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s