Media

Skriver i Nya Wermlands tidningen om decemberöverenskommelsen den 4/5. Vi kommer fortsätta driva en aktiv oppositionspolitik mot regeringens ansvarslösa skattehöjningar som slår mot jobb och välfärd. 
Skärmavbild 2015-05-04 kl. 12.07.58


Har diskuterat den förlegade lagen om danstillstånd i P4 Värmland tillsammans med professor Bengt Starrin. När Sveriges Radio ringde runt till flera riksdagsledamöter så fanns det ingen som ville försvara lagen och varför den fortfarande finns kvar. Det bör ses som ett sundhetstecken, och jag kommer göra allt jag kan för att avskaffa lagen snarast möjligast. Här kan ni lyssna på sändningen.

HolmSRP4


Har fått äran att bli återvald som ordförande för Moderaterna i Karlstad. Många tack för förtroendet! Nu är det viktigt att vi fortsätter arbetet för en ännu mer levande förening som ger mervärde för alla medlemmar.

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 12.42.27


Svarar Socialdemokraterna tillsammans med riksdagskollegan Pia Hallström om deras tomma löften. Det är lätt att lova fler jobb men svårt att uppfylla sådana löften när förslagen lyser med sin frånvaro.

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 12.34.15


Här kan ni se och läsa om när jag och andra riksdagsledamöter från Värmland besökte friskolan ForshagaAkademin.
forshagaakademinbesök


På besök hos Svenskt näringsliv när deras framtidsrapport släpptes. Det är viktigt att se till vi får fler i arbete för att kunna få ett ännu bättre Värmland och Sverige. Vi kan mer!

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 12.08.27


Vi i Moderaterna i Karlstad har valt att nominera Anna Kinberg Batra som ny partiledare. Anna är mycket kompetent och vi tycker att hon är den bästa kandidaten för jobbet.    
Skärmavbild 2015-05-04 kl. 12.49.28


Besökte Ukraina som valövervakare något som uppmärksammades av Värmlands Folkblad 26/10.

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 12.29.56


cholm_2

Tusen tack för förtroendet att bli omvald som riksdagsledamot. Nu inleds arbetet att vara en aktiv opposition mot den rödgröna röran som tyvärr blivit ny regering. Här kan ni Värmlands folkblads artikel och SVT när de uppmärksammade att jag blivit vald.


Tillsammans med mina riksdagskollegor Jan-Evert Rådhström och Pia Hallström skriver jag i NWT om hur Socialdemokraterna ger tomma löften inför valet. S förstamajtema är “Ingen ung utan jobb”, samtidigt föreslår de fördubblade arbetsgivaravgifter för unga och höjd restaurangmoms. Hur leder det till fler jobb för unga?

Ett tomt socialdemokratiskt löfte pressklipp


Skriver i Arvika Nyheter om hur Alliansen politik skapat jobb i Värmland och hur viktigt det är att denna jobbskapande politik får fortsätta.
Jobbskapande politik behövs i Arvika- pressklipp
__________________________________

Tillsammans med försvarsminister Karin Enström (M) besökte jag under gårdagen Utrikespolitiska Föreningen vid Karlstads Universitet samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Frågan om Sveriges försvar och säkerhet var i stort fokus under dagen och i tider av säkerhetspolitisk förändring i Europa är regeringens satsningar på försvaret mycket viktiga. Försvarsministern på besök1
__________________________________

Säffle-Tidningen uppmärksammar några av de förskolebesök jag genomför i Värmland tillsammans med min riksdagskollega Camilla Waltersson Grönvall (M) samt Stina Höök (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Säffle. Förskolebesök Säffle2
__________________________________

NWT uppmärksammar ett av de förskolebesök som jag genomför tillsammans med Stina Höök samt min riksdagskollega Camilla Waltersson Grönvall. I dagarna besöker vi en rad förskolor, såsom här på Cosmos i Karlstad. Regeringen satsar mycket på att förbättra svensk skola och i vårbudgeten aviseras 650 öronmärkta miljoner i ett förskolepaket som ska höja kompetensen och förbättra kvalitén. Förskolebesök Cosmos Karlstad
__________________________________

Jag deltog i ett rundabordssamtal på Geijerskolan i Ransäter och fick möjlighet att svara på en rad olika frågor från eleverna. Många av frågorna var internationella till sin natur och stort fokus var på Ukraina. Ett enat Europa är enligt min mening nödvändigt för att rädda Ukraina och dess befolkning undan förtryck. politiker ställdes mot väggen - blogg
__________________________________

NWT rapporterar idag från Svenskt Näringslivs Framtidsdag igår där jag deltog i rundabordssamtal och debattpanel om det värmländska företagandets förutsättningar och framtid. Skillnaderna blev tydliga, när Moderaterna och Alliansen vill göra det enklare och billigare att anställa slår Socialdemokraterna till mot såväl arbetsgivare och unga anställda. Kunde knappast bli tydligare att det är den enade Alliansens arbetslinje som står mot en splittrad oppositions bidragslinje.
__________________________________

Idag skriver jag tillsammans med mina riksdagskollegor Oskar Öholm (M) och Jessika Vilhelmsson (M) i nwt om hur viktigt det är att förenkla regelverken för att få fart på bostadsbyggandet i Karlstad och Sverige. Det behövs en helrenovering av bostadspolitiken, så bygger vi Karlstad.
__________________________________

Filipstads Tidning uppmärksammade mitt besök på Spångbergsgymnasiet där jag bland annat fick träffa samhällselever och prata om utrikespolitik och skolpolitik.
besök spångbergsgymnasiet 2014
__________________________________

Om 200 dagar väljer Sverige arbetslinjen eller bidragslinjen. Tillsammans med mina Värmländska riksdagskollegor och vår moderata gruppledare i riksdagen skriver jag i nwt om det vägval Sverige och Värmland står inför på valdagen, arbetslinjen eller bidragslinjen. Om 200 dagar

__________________________________

Jag deltar i en debatt i Sveriges Radio rörande folkmordet på Assyrier i det forna Osmanska riket.
__________________________________

Jag blir intervjuad av NWT angående de över 20 verksamhetsbesök på skolor som planeras för i Värmland
__________________________________

Säffletidningen rapporterar om mina skolbesök i kommunen. Under v.6 2014 har jag hunnit besöka 10 skolor i Värmland som alla givit mig många bra diskussioner och synpunkter.Riksdagsman besökte två säffleskolor
__________________________________

Tillsammans med kollegan Johan Hultberg skriver jag i NWT om hur skogsbruket ska utvecklas – inte detaljregleras
__________________________________

Jag skriver tillsammans med riksdagsledamoten Lars Hjälmered i Värmlands Folkblad om FN, handel och hållbar utveckling för att uppmärksamma FN-dagen den 24 oktober.
__________________________________

Givande Samtal med repsentanter från Näringslivsamverkan och arbetsförmedlingen i Kristinehamn

Kristinehamns-posten

_______________________________________________

Besökte Sibylla och samtalade med de drivna företagarna om företagsvillkoren.

Säffle besök

__________________________________________

Riksdagsbesök i butiken  “Under måndagen gjorde den moderate riksdagsmannen Christian Holm två företagsbesök i Filipstad. Första besöket gjordes på det lilla företaget Hjärterum och det andra på det stora företaget OLW. Tina Smeds på Hjärterum berättade om hur det är att ensam driva ett litet företag”  Filipstads tidning

Foto: Rolf Mårth, Filipstads tidning

______________________________________________________________

Vem är bäst på bistånd? var frågan jag fick när kaffeföretaget Löfbergs bjöd in mig till ett verksamhetsbesök. Företaget har ett hållbarhetsperspektiv i fokus med bland annat kooperativa fairtrade-projekt som gynnar bönders utveckling och minskar deras stödberoende. Det är min uppfattning att regeringens politik bör utformas på så vis att företagens affärskunnande kommer befolkningen till gagn i utvecklingsländer

Rosteriets Emma Johansson bjöd Christian Holm att provsmaka enligt alla konstens regler – brasilianskt och etiopiskt stod på smak­agendan. FOTO: Cecilia af Jochnick

_________________________
Värmlands Folkblad uppmärksammar mitt engagemang för den norska valrörelsen. Situationen kan liknas vid Sveriges valrörelse 2006 där en trött socialdemokratisk regering fick lämna över till en borgerlig som med en väl genomarbetad politik och valkampanj tog över makten. Norge kommer nu med Erna Solberg i täten få en regering med en arbetslinje i fokus.
_________________________

Blir intervjuad av Sveriges Radio med anledning av det norska valet där jag deltager och stöttar vårat borgerliga systerparti Höyre.
_________________________

I NWT skriver jag om den feghet som politiker och idrottsförbundsordöranden Tomas Riste visar när de inte vågar stå upp mot förtryck och odemokratiska ledare. Riste står inte upp mot förtrycket när han förbjuder Emma Green Tregaro att manifestera mot den ryska anti-gay lagstiftningen.
_________________________

I Frivärld Magasin skriver jag om hur Idrottens ledare duckar för ansvaret då idrottsevenemang inte ska förläggas till länder där frihetsförsvarare förföljs, förtrycks, fängslas och torteras såsom i Ryssland och Vitryssland.
_________________________

Den norska tidningen BLIKK uppmärksammar mitt stöd till norska Høyres valkamp och deras demonstrationer för mänskliga rättigheter samt mot Rysslands propaganda och kränkningar av landets HBT-befolkning.  
_________________________

Barns skydd och rättigheter spelar redan en central roll inom det svenska biståndet. Detta är något som jag och min kollega i utrikesutskottet Elisabeth Björnsdotter Rahm argumenterar för i Dagen.
_________________________

Tillsammans med Elisabeth Svantesson så ifrågasätter vi i NWT socialdemokraterna och idén om att fördubblade arbetsgivaravgifter och höjd restaurangmoms skulle leda till ökad anställning av ungdomar. Snarare skulle det leda till 518 miljoner i ökade kostnader.

_________________________

Jag och Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadsutskottet skriver tillsammans på NWT: Bomma inte igen dörren för unga

På Europaportalen skriver jag om att Sverige behöver reformerade europeiska ekonomier med fokus på konkurrenskraft, handelsavtal med USA och fortsatt utvidgning.
_________________________

Skriver tillsammans med Jenny Petersson om moderaternas och alliansens samlade politik för att få in människor på arbetsmarknaden. Varför vill S inte satsa på framtiden – dagens unga? är något vi frågar oss.
_________________________

Tillsammans med Jan-Evert Rådhström och Pia Hallström skriver jag i NWT om alliansens vårbudget och om hur Vi tar ansvar för jobb och trygghet.
_________________________

Värmlands Folkblad uppmärksammar min kandidatur till Europaparlamentet 2014. Den svenska arbetslinjen behöver genomsyra även EU-politiken för att främja ett exportberoende land såsom Sverige och ett exportberoende län såsom Värmland. Detta är en av de frågor jag önskar driva i Bryssel.
_________________________

I en replik tillsammans med Elisabeth Svantesson i NWT ställer vi oss frågande till varför Vänsterpartiet vill bomma igen dörren för våra unga och utrikesfödda och deras möjligheter till att komma in på arbetsmarknaden. Alla jobb behövs!

_________________________

Jag ifrågasätter Aftonbladets hållning gentemot Hugo Chavez i en artikel i Newsmill. Stödjer Aftonbladet förtrycket i Venezuela frågar jag mig efter att ha läst en uppseendeväckande krönika av kulturskribent Kalle Holmqvist.
_________________________

Skriver i Nerikes Allehanda tillsammans med Hans Wallmark om hur Den ekonomiska krisen tar fokus från EU:s utrikespolitik
_________________________

Sveriges Radio, P4 Värmland bjöd in till debatt om betygen i skolan och jag diskuterar i detta inslag den moderata arbetsgruppens förslag på bland annat tidigare betyg.
_________________________

Replikerar i NWT om att Alla partier var med på beslutet gällande nedläggningen av den biståndsutvärderande myndigheten Sadev i Karlstad.
_________________________

Replikerar Stefan Löfven i NWT tillsammans med mina moderata ledamotskollegor från Värmland angående Nya medel för att höja kvaliteten.
_________________________

Deltar vid Folk och Försvars rikskonferens 2013 och diskuterar i en paneldebatt Framtida Internationella Insatser. Debatten kan ses via SVT play och jag ger mina synpunkter från tid 14:10
_________________________

Skriver i Svensk Tidskrift om de okritiska hyllningar av Hugo Chavez som synts i Svenska medier: Förtrycket kan inte försvaras.
Hyllningar som inte reflekterar över förtryck, korruption och brottslighet som kännetecknat Chavez tid vid makten.

_________________________

Replikerar  i Dagen om det svenska biståndet: M: Erikshjälpen ger fel bild av det svenska biståndet
_______________________

Skriver på Europaportalen om jobb, tillväxt och konkurrenskraften i EU och Sverige:

“Fokus på ökad konkurrenskraft, handelsavtal med USA och fortsatt utvidgning är tre viktiga delar för en positiv utveckling i Europa. Det skriver Christian Holm (M) kandidat till Europaparlamentet 2014” Läs mer: Sverige behöver reformerade europeiska ekonomier

_________________________________

Vi tar ansvar för jobb och trygghet

AlliansVärmland

Skriver idag om vårbudgeten och Alliansens satsningar i Nya Wermlands-Tidningen, tillsammans med mina moderata värmländska riksdagskollegor Jan-Evert Rådhström och Pia Hallström.

__________________________________________

nwt

Nya Wermlands-Tidningen rapporterar om att jag är Värmlandsmoderaternas kandidat i EU-valet.

__________________________________________

VF

Värmlands Folkblad rapporterar om att jag är Värmlandsmoderaternas kandidat i valet till Europaparlamentet.

__________________________________________

EU-portalen

Här kan du läsa min artikel på´Europaportalen om EU:s budget, jobben och får svar av upprörd sosse som vill ha högre EU-budget och ge EU-skatterätt och upprörs över att jag inte gillar det.

__________________________________________

EU-port ukraina

Skriver på Europaportalen om presidentvalet i Ukraina, valfusket och hotet mot demokratin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s